TPF 161216

16 december, 2016 at 20:05

image

Idag var det äntligen dags för morgonträning igen. Fyra veckor förkylningar har bytt av varandra och jag är inte i toppform. Som tur är så blir kroppen så pigg och glad över att få bli utsläppt och den känslan räcker långt.

Hösten har kanske varit lite sådär när det gäller uppslutning och idag blev vi fyra glada som tränade tillsammans och det var grymt kul. Jag hade tänkt lite löst innan och skrivit ner några övningar. Så här blev det:

vi joggade bort mot Azaleadalen och gjorde lite enkel uppvärmning på vägen dit, rumpspark, höga knän, handisättning, baklängesspring. Sedan gjorde vi 20 sidoutfall med tänj, 20 mountainclimber med tänj och så lite armhävningar med paus för sidoplanka.

vi fortsatte sedan i bussen/jägarmarsch bort mot backen som går över till Plikta. Där körde vi korta backintervallen med fokus på hållning och god kvalitet på löpningen. I pauserna låg vi i plankan. Väl uppe på toppen av backen körde vi en stege från 10 till 1 med armhävningar med fötterna på ryggstödet av en vänk, utfallssteg med hopp, fällkniven och dips.

jogg ner mot Plikta men duck-walk sista backen ner. Två fick sedan springa (kanske 80%) runt hela lekdelen medan de två andra gjorde ryggövning ”kissande hunden”. Ni vet, Hs hund. Sen gjorde vi spetsnaz get-ups ett par minuter och avslutade med en enklare variant av den där vi helt enkelt kastade oss ner på marken, rullade ett varv åt sidan och sedan tog oss upp för ett hopp. Riktigt bra pulshöjare!

sen var tiden ute och vi joggade hemåt. Tack för detta köra vänner! I skrivandes stund har undertecknad redan vörjat få träningsvärk på flera ställen.