TPF 120416

16 april, 2012 at 17:21

I morse var det ett helkroppspass utlovat och Slottsskogen välkomnade oss från sin bästa sida med en fantastisk morgon. Vi höll till strax nedanför hoppbacken och gräset var lite vått men inte blött. Skönt!

Uppvärmning:
Lite nya uppvärmningsövningar idag, sådana vi kan återkomma till, övning ger färdighet. Här är min inspirationskälla.

Vi körde:

  • 10st Quad-hops
  • 10st Tactical pop-ups
  • 10st Lunge leaps
  • 10st Pylo screw-ups
  • 10st Sit-thru reach
  • 10st Swing plank
  • 16st Spetsnaz get-ups

Huvudmoment:
Därefter delade vi in oss i par och genomförde ett snarlikt huvudmoment som den 17/2. Ett hårt långt sjok av övningar för att träna vår uthållighet och jobba på vår seghet.

En lång bana bestående av fem delar gicks igenom. ”Base-camp” blev en ryggsäck som placerades vid foten av hoppbacken. Härifrån utgick alla ”delarna”.

Del 1: Gå skottkärra till den stora kubben nedanför det lilla huset och tillbaka. Byte inom paret bestraffas med 5 upphopp.

Del 2: Springa piggy-back upp till frisbeegolfhålet högst upp i backen och tillbaka. Fria byten inom paret. Ett byte bestraffas dock med 5 tactical pop-ups.

Del 3: Krypa upp till stenfoten på uthoppet i hoppbacken och tillbaka.

Del 4: Krypa ner och upp, två rundor, i ”stenläktaren” nedanför hoppbacken. Ansiktet vänt nedåt hela tiden, dvs man får backa uppför likväl som krypa framåt nedåt.

Del 5: Släpa den andre till den stora kubben nedanför det lilla huset. Fria byten men återigen bestraffning 5 upphopp.

Sedan görs allt en runda till med tre modifieringar. Ett däck per par ska med hela tiden, vid varje ”vändpunkt görs 10 burpees, vi går/springer upp till stenfoten och tillbaka.

Vila i plankan mellan rundorna tills dess alla par är klara.

Dagens gäng

 Härlig morgon!

Krypa i stenläktaren är roligt!