Nytt år med nya möjligheter…

4 januari, 2013 at 09:19

Så här års är det brukligt att blicka tillbaka lite på året som varit, summera och sedan se framåt, planera och drömma om vad det nya året kommer att innebära. En av mina planer för året är att The Persistent Few’s hemsida kanske ska få lite fler blogginlägg och därför får jag ta ansvaret och visa vägen.

Så, året som gått har inneburit en hel del träning. Framförallt fram till Göteborgsvarvet som jag hårdsatsade inför år 2012. 42 gånger tränade jag med TPF från januari till maj och drygt 56 mil sprang jag för att kunna pressa ner min tid på halvmaran under 1.30 och samtidigt klara av mitt livs första marathon i Stockholm i juni. Tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkt mig utan jag skadade mig några veckor innan Göteborgsvarvet, vilade, testade och fick bryta varvet. Snopet? Ja. Men jag vilade återigen och bestämde mig för att träna lite lätt inför Stockholm. Planen var att åka dit och jogga försiktigt och bryta vid minsta antydan till skada. Allt gick väl, taktiken höll och jag sprang i mål, stolt och nöjd, strax under 4 timmar. Härligt!bild(1)

Under sommaren höll jag igång men knappt mer och i augusti förändrades livet- vår son Albin föddes och livet fick plötsligt andra prioriteringar. Träningen har blivit ett sätt att få lite egentid och längtan finns hela tiden där men tiden och orken har inte varit densamma. Men det har inte varit jobbigt, jag vet ju anledningen och det är detta som är spännande med livet- förutsättningarna förändras hela tiden.2012-11-09_1352480038

Det går ju inte att nämna träningsåret 2012 utan att nämna Tjurruset- vilken fantastiskt tävling! Tack alla sköna TPF’are som var med och gjorde detta till en minnesvärd helg. Tyvärr hinner jag inte vara med i år men det lär bli fler chanser hoppas jag.

2013 års mål handlar om att klara av Göteborgsvarvet, om jag kan satsa på att förbättra min tid vågar jag inte säga nu, det beror på hur jag lyckas få ihop pusslet, tiden och hur hårt mitt pannben + hur pass alert min vinnarskalle är i maj. Mitt största mål är Berlin Marathon dit min fru, min son och svärföräldrarna följer med. Det blir semester, upplevelse och, självklart TÄVLING på en och samma gång. Så nu gäller det att börja planera och utföra den träning som kommer att ligga till grunden för dessa två tävlingar och då är träningen med TPF fantastiskt bra för är träningen gjord redan vid 7.15 på morgonen så är jag redan halvvägs framme. Förhoppningsvis får jag lite mer inspiration och tid till att vara med och även planera några pass framöver vilket jag ser framemot. Vi ses under träningsåret 2013!