Jag och min tabatatimer…

28 december, 2011 at 20:43

I dag så blev träningssuget efter allt julfirande alltför stort så jag drog på mig träningsgrejerna, tog med min telefon med tabatatimer och tog mig till en närbelägen fotbollsplan. Väl där värmde jag upp med 20×3 burpees med 200m jogg mellan varje set. Redan där insåg jag ur mycket jag gillar att träna i grupp och hur långsamt tiden går när man tränar själv. Jag har inga problem med timslånga ensamma löparpass men det är mycket tyngre mentalt av någon anledning att köra styrka.

Efter detta körde jag 5 st tabataserier. Armhävningar, utfallssteg, huvuddipp (axelträning), sit-ups och avslutningsvis upphopp. Lyckades hålla 12st upphopp genom alla 8 repetitioner vilket gladde mig. Det har varit skönt med några dagars vila och överlag kände jag mig stark, men tung. Det har visat sig att jag har lagt på mig två kilo, antagligen överkroppsmuskler under höstens träning och det känns i en annars lätt löparkropp.

God fortsättning och gott slut till er allihopa,

Cristian