Hälsomånad

14 januari, 2013 at 09:41

Jag har precis klarat av min första vecka i min sk hälsomånad

Jag har satt upp ett gäng saker som jag ska göra/eller inte göra varje dag i en månad. De är i sig enkla grejer, men jag märker att vissa saker är riktigt svåra för mig. Det jag företagit mig att göra/inte göra är:

Sova 8 timmar per natt
Äta minst en frukt om dagen
Inte äta socker
Inte skrika
Skratta
Inte shoppa
Inte dricka alkohol

+träna varanan dag

Ganska mycket ”inten” alltså, ser ju lite trist ut, men jag tänker att det är ju för en god sak, det är väl bra att sluta med sånt som inte är så bra för en?
Jag trodde första det svåraste skulle bli att sova 8 timmar per natt (mina vänner skrattade åt mig när jag berättade om det), men det svåraste är faktiskt att inte äta socker. Jag är galet sugen på allt hela tiden. Och att då inte tappa humöret och inte skrika gör att min självbehärskning också prövas.

Och hur går det då? Jo, en vecka in i hälsomånaden har jag kryss på allt (jag har ett excelark utskrivet på kylskåpet som jag kryssar i varje dag för varje grej jag klarar, barnsligt jag vet – men jag behöver det).
Känner jag mig mer hälsosam? Nej inte än, jag har varit riktigt trött fösta veckan. Hoppas att den här veckan är vändningen!