TPF Musikhjälpen 131211

11 december, 2013 at 23:20

mh2013_stod_mh

 För halvannan vecka sedan så sprang vi ultraintervaller i form av en mil var tredje timme under ett dygn, totalt 80 kilometer och uppmanade då våra vänner och bekanta att skänka 1–10 kronor per kilometer. En utförligare rapport från det evenemanget finns att läsa här.

Nu var det dags för den andra delen i vår Musikhjälpen-satsning, nämligen att vi flyttade onsdagens träning till Gustaf Adolfs torg och under namnet ”PIP – Pay in perspiration” uppmanade vänner och bekanta att delta och skänka 10–100 kr till Musikhjälpen för att vara med.

Istället för att, som vanligt, någon tar på sig ansvaret att organisera passet så diskuterade vi istället hur vi kunde göra ett pass som var givande, tungt, på en begränsad yta samtidigt som det skulle hända mycket för de som såg på. Efter en intensiv diskussion på Facebook och ett rekognosceringsbesök på torget så fastställdes det ett pass med stafetter och stationsövningar.

Totalt var det 17 personer som tränade på passet och av dessa var 9 stycken helt nya som inte varit med innan.

Gruppbild Pay in Perspiration

Under passet så var Emmy inne i glasburen och berättade om vårt initiativ och pengarna som vi samlat in, vilket går att se på SVT Play. Hon fick den passande titeln ”Vältränad”, vilket nog är vad man blir om man tränar hårt flera morgnar i veckan året runt.

PIP - Emmy vältränad

Passet började med en uppvärmning i ring som bestod av höga knän, benböj, jumping jacks, snabba steg och upphopp. Därefter gick vi igenom några av de övningar som skulle förekomma under passet och gjorde:
5 burpees
10 utfallssteg
10 axelpress
15 mountain climbers

Första momentet i passet var kortleksstafetten som gjordes i par. Stafetten går ut på att man springer en sträcka på ca 30 meter och drar ett kort från en kortlek. Färgen avgör vilken övning man ska göra och valören vilket antal. Den personen i paret som inte springer vilar i plankan.
Övningarna var
spader – benböj
hjärter – axelpress
ruter – larv ut i framstupa ställ och därefter armhävning
klöver – mountain climber
och fick man en joker blev det extra belöning med 10 stycken burpees.

pip - kentaHÅRD träning i army-stil till tonerna av Kentas ”Just idag är jag stark”

När vi gjort detta i ungefär 10 minuter bytte vi till en stationsövning där den tidssättande övningen var ca 80 meter löpning med däck i sele.
Resterande övningar var: planka med benuppdrag, dips, utfall med hopp och båten sida till sida. Vi körde det här i ungefär 15 minuter, vilket gjorde att vi fick göra alla övningarna flera gånger.

Därefter bytte vi till en stafett som genomfördes två och två. Sträckan var ca 30 meter och grenarna var krypa, bära lagkompisen på ryggen (piggy back), duck walk och släpa kompisen. I de grenar som genomfördes enskilt (krypa, duck walk) så vilade lagkompisen antingen i plankan eller jägarvila.

Avslutningen på passet var en upphoppsstege 10+9+8+7+6+5+4+3+2+1 som gjordes i en halvcirkel mot buren. Vi utmanade Kodjo Akolor på upphoppen, men han tyckte att det räckte med de armhävningar han gjort tidigare.

När passet var slut var vi fyra stycken som tog oss till Kanalhuset och Sveriges Radio för att medverka i P4 Göteborgs morgonprogram, P4 Morgon. Där pratade vi dels om TPF och vår träning, men framför allt om vår insamling till Musikhjälpen och det viktiga syftet med att alla kvinnor ska ha rätt att överleva sin graviditet. Resultatet av den medverkan finns att läsa om och lyssna på här.

I skrivandes stund har vi samlat in över 16 000 kr på vår insamling från ultraintervallerna och därtill tillkommer bössan med pengar från detta passet och pengar som fortfarande kommer in på kontot. Vill du skänka pengar kan du göra det via den virtuella bössan som vi nu har skapat hos Musikhjälpen.

Vill du träna med TPF?
Blev du sugen på att träna med TPF efter att ha hört om oss på radion eller via vänner?
Vi tränar som sagt måndag, onsdag och fredag klockan 06.15–07.30 i Slottsskogen och även om inriktningen på passen kan variera så är det gemensamma hård träning i grupp där vi ofta använder kroppsvikten, kompisarna eller däck för att få träning.
Tycker du detta låter intressant får du gärna kontakta oss och bestämma ett pass som du kommer och provar (vi vill gärna veta vilket pass för att lättare kunna planera passen). Vi brukar ha som riktmärke att man ska kunna springa 2 km på under 14 minuter och vara fri från skador