TPF 130109

9 januari, 2013 at 19:41

Så var det då äntligen dags för säsongsstart för TPF! Det vill säga för mig, några tappra körde i måndags och verkade ha skön träningsvärk efter bålövningarna som Emmy knåpat ihop. Idag blev det då… bålövningar med! Och lite intervaller med avslutande benövningar.

Uppvärmningen började med enkel vanlig joggning. Vidare sprang vi två och två i armkrok där en i paret blundade och turades om att leda vägen. Utfallssteg gjordes sedan en sträcka, långsamma steg där varje steg skulle toppas med att man gick upp på tårna. Avslutningsvis kröp vi som rovdjur lågt en sträcka och kröp snabbt en sträcka.

Huvuddelen
Funk Roberts magövningar + armhävningar:
10 armhävningar mellan varje set magövningar
– 10 dragspel
– 10 crunches
– 10 aktiv sidoplanka vänster
– 10 aktiv sidoplanka höger
– 5 liggande bensparkar på vart ben (enda skillnaden från Funk Roberts pass där han lyfter båda benen och går upp med rumpan i det övre läget med.

Kort backintervall x 2 med endast andning genom näsan både upp och ner. Fördelarna med att andas in genom näsan är att luften fuktas bättre, bakterier rensas bort, mer NO (kvävemonoxid) skickas med inandningsluften vilket ökar syreupptaget, pulsen minskar, återhämtningen ökar… sägs det :-)

Återigen Funk Roberts pass men med 10 rygglyft mellan varje set magövningar. 2 lite längre backintervaller med näsandning. Magövningarna med 10 dips mellan varje set och sedan två längre backintervaller.

På hemvägen krämade vi ut det sista ur benen (även om jag hade tänkt hinna med ett par rundor till av övningarna) genom Funk Roberts leg finisher.
– 1 min plyo jumps
– 1 min benböj
– 1 min split jumps
– 1 min jägarvila
– 1 min rocket jumps/squat jumps.603312_10151178752477623_1113889918_n