TPF 120920

20 september, 2012 at 21:33

Torsdagspass med däcktema. Vi hade med oss var sitt däck och det deltog i samtliga kvällens övningar. Detta var nog sista veckan med träning på en plats utan belysning. Framgent så får vi ta oss in i Slottsskogen och till en hyfsat upplyst plats. Det blev rätt så mörkt mot slutet av dagens pass, men vi krigade på bra ändå!

Dagens deltagare, nästan däckade! Rikard, Marcus, Charlotta, Jerker, Charlotte och Cristian

Uppvärmning:
Jogg för att hämta var sitt däck, därefter till gräsplanen vid frisbeestugan. Här körde vi 10st burpees med däck, 20st däckdunk, 20st marklyft med däck, krypa med däck under kompis (som står i bro) följt av ett hopp över däcket. 20st passager/hopp.

Huvudmoment:
Huvudmomentet besod av tre separata delar.

Del 1:
2st  tabataserier. Först axelpress med däck ovan huvudet. Därefter mountain-climbers.

Del 2:
En bana på 2x10m ställdes i ordning (vändpunkt efter 10m). Därefter delade vi in oss i par. Banan skulle göras i tre vändor. Båda i paret gör vända 1 innan man går vidare till nummer 2 och därefter nummer 3. De tre vändorna upprepades en andra runda. Vändorna var följande:

  1. Utfallssteg med däck / Krypa med däck tillbaka.
  2. Utfallssteg med däck / ”Däck-walk” tillbaka.
  3. Utfallssteg med däck / Burpees med hopp (och däck) tillbaka.

Del 3:
Återigen jobb parvis. En i paret springer till uthoppet i hoppbacken med sitt däck och lämnar det där. Den andre i paret börjar då springa med sitt däck på samma sätt. När den andre är uppe och lämnar sitt däck så springer den förste upp och hämtar sitt. Den andre hämtar därefter sitt på samma sätt. Efter detta blev det för mörkt så vi repeterade detta ytterligare två gånger fast då upp till övre frisbeekorgen på gräsplanen.