TPF 120816

16 augusti, 2012 at 22:20

Premiär för kvällspasset på torsdagar, och vilket pass vi fick till! Min förhoppning är att fortsättningsvis köra på torsdagar, samma tid. Olika teman dock och ni andra är naturligtvis välkomna att hålla i pass i vanlig ordning. I dag var det kvalitativ löpning som stod på schemat.

Vi var åtta stycken som anslöt kl. 19 vid Margretebergsgatan. Vi styrde kursen rätt in och upp i Änggårdsbergen. Lugn jogg då de första  kilometrarna går starkt uppför. Väl uppe vid ljungheden körde vi 4 repetitioner backlöpning cirka 80m + 20m ”över krönet” där vi övade på att hålla uppe farten efter backens slut. Lugn jogg ner och 10s vila mellan repetitionerna.

På detta följde en lite trixig och teknisk stiglöpning fram till en mosse. Här körde vi en runda om cirka 100m. Körde denna tre varv i tre repetitioner, alltså totalt 9 varv. En minuts vila mellan efter varv 3 och varv 6. Denna träningsformen är väldigt tung för konditionen samtidigt som den är väldigt skonsam mot kroppen, och rejält trötta och blöta blev vi!

Klicka här för att få ett smakprov på hur det såg ut…

Efter detta följde ett par kilometer lugnare löpning för att köra ur mjölksyra ur benen och vatten ur skorna. Därefter stannade vi till vid en kort men brant och teknisk backe och körde 5 gånger uppför, i full fart. Här tränade vi benmusklerna snarare än konditionen.

Kort därefter var vi åter vid långa backen vid ljungheden och avslutade med jaktstart upp och över toppen, i samma stil som inledningsvis, fast nu körde hela backen, cirka 300m.

Avslutade med jogg tillbaka till Slottsskogen.

Kvällens bana