Provlöpning Göteborgsvarvsbanan

11 februari, 2012 at 12:32

Vi blev fyra stycken som anslöt kl. 09 i morse för att provlöpa Göteborgsvarvsbanan. -5 visade termometern så det var lätt att klä sig rätt. Bara en underställströja och vindjacka på överkroppen, något tjockare tights på nederdelen. Vi gick ut i 5.30 fart, något snabbare än utlovat men det visade sig vara rätt fart för dagen. Vi höll i princip samma fart hela vägen.

Vi ångade på bra till Älvsborgsbron där jag konstaterade att min sportdryck frusit i slangen. Fick stoppa in slangen mellan ryggsäcken och ryggen för att tina upp den och sedan hålla den ovan nollstrecket. Hela Hingssidan gick bra, vi började känna av låren lite men det störde oss inte något speciellt. Dagens kallaste passage var definitivt uppför Götaälvbron, snålblåst från väster men sedan var ju belöningen avenyn med lite mer folk.

Vi saknade svampstationen vid Poseidon något men snabbt var vi uppe på Övre Husargatan och körde på med fortsatt bra fart in i Slottsskogen. Vi avslutade framme vid ingången till Slottsskogsvallen. Vi såg nog alla framför oss hur vi skulle springa in här om ganska precis 3 månader.

Konstaterade på slutet att detta var en bra genomkörare och uppstart av löparsäsongens långpass. Kanske kan vi få till fler liknande pass här under våren.

Dagens deltagare (förvånansvärt fräscha efter målgången): Jerker, Rikard, Cristian och Jens

 

Tags: