A tough day with The Persistent Few

28 oktober, 2012 at 19:55

Dagens pass var annorlunda i TPF sammanhang. För det första först kl. 09:00 på morgonen och sedan på en söndag. Vi har länge pratat om att plocka samman ett längre helgpass för att få en riktig genomkörare och detta får väl ses som ett första steg mot ett sådant. Vi var igång i 3 timmar och nästa steg om vi vill vidareutveckla konceptet får väl bli att stycka upp det hela med en lunch, dvs ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass på en och samma dag.

Dagens pass hade fokus på löpning och ben med inslag av klassiska TPF övningar. Vi samlades vid Slottsskogsvallen och joggade strax därefter bort till Annedalskyrkan för att ta bussen till Bifrost. Vädret var kanon med en strålande sol och lämplig temperatur. 10st blev vi totalt.

Vi joggade bort till Pinnharvsgatan och via den till Änggårdsbergen södra ände. På vägen gjorde vi lite klassiska uppvärmningsövningar såsom sidohopp, höga knän och spark i rumpan.

Direkt inne i Änggårdsbergen så gav vi oss i kast med fem tuffa backintervaller uppför en brant stenig och bitvis blöt backe.

Fortsatte därefter med cirka två kilometer lugn jogg norrut längs ett fint stigparti. Solen gassade och vi bjöds på en fin utsikt!

Lite tuffare blev det sedan i nästa backe. Lite flackare fast lite längre och nästan lika stenig. Här körde vi åtta repetitioner.

Sedan följde en kort jogg på cirka 500 meter till Trinde mossen där vi på en liten kulle ovan sjön körde tre tabataserier. Först mountain-climbers följt av dips (på kompisens knän) och jägarvila mot ett träd.

Sedan sprang vi i jägarmarsch till toppen av bergen där vi körde fem minuter burpees. På detta följde en lugn lång utförsjogg tillbaka till Slottsskogen.

Väl där så körde vi 60 repetitioner där vi alternerade mellan sit-ups och bäcken-lyft. Därefter körde vi 20 repetitioner krypa-under-hoppa-över parvis där den ene stod i framstupa ställ. Avslutade med att smutsa ner oss lite. Vi körde en sträcka om cirka tio meter fyra gånger. Gruppen står i en kolonn och den siste transporterar sig längst fram. De fyra vändorna kördes axelpress/krypa, framstupa ställ/åla, framstupa ställ/åla utan ben och framstupa ställ/åla på rygg.