Cristian Bodin

22 augusti, 2012 at 10:45

När började du träna med TPF?
Jag har varit med från The Persistent Fews början. Vi var en liten grupp som bestämde oss för att köra i egen regi när en Army Fitness camp blev inställd. Det var under våren 2011, och på den vägen är det…

Varför går du upp och tränar 06.15 på morgonen med TPF?
För att träningsformen är helt fantastiskt effektiv och vi är ett gött gäng som inspirerar och sporrar. Sen gillar jag konceptet att beta av träningen på morgonen, man har sen hela dagen framför sig och ett träningspass redan bakom sig.

Vad har du för träningsbakgrund?
Jag har alltid åkt en del längdskidor men kom igång ganska sent med annan träning, det var värnplikten som fick igång mig. Sedan dess har mest sprungit för att jag mår bra av det och tycker det är kul. Det brukar bli ett par lopp varje år, har gjort sju göteborgsvarv och fem maror. Jag har på sistone gått över mer och mer till terränglöpning och senaste året med inslag av barfotalöpning. Jag har kört tre vasalopp, var tredje år sedan 2004, så 2013 är det dags igen. De senaste åren har träningen blivit mer resultatinriktad och regelbunden.

Vad äter du på morgonen innan passet?
Vanligtvis juice och banan alternativt en filtallrik. Ser till att dricka ett extra glas vatten kvällen innan.

Favoritpass?
Intensiva pass med jämn hård belastning utan så mycket vila. Gillar sådant som vid första tanken känns övermäktigt, men sedan inte är så farligt. Tänker bland annat på avslutningen i detta passet av Bengt-Åke.

Favoritövning?
Burpees, lätt! En bubblare är krypa baklänges och uppför.

Vad har du för mål med träningen?
Jag vill överlag bli starkare och hårdare i kroppen, segare. Tidsmässigt vill jag under 1.30 på halvmaran samt under 2.15 på Lindingöloppet. På (lång) sikt kanske kunna anmäla mig till en av de stora internationella marorna på kvalificeringstid.

Vilka är dina styrkor respektive svagheter?
Löpmomenten är nog min styrka, sen är jag ganska snabb när det gäller att krypa och åla då jag är rätt så smidig. Mina svagheter finns definitivt i de statiska grenarna sen är jag förvånansvärt dålig på armhävningar.

Vem tävlar du helst emot (sporrar dig) och varför?
Arvid, för vi är väldigt jämna i de flesta övningarna. Sen är han lite snabbare än mig uppför (för tillfället vilket irriterar mig). Charlotta, för att hon är så bra på så många statiska övningar där jag inte direkt ligger i framkant.

Bästa respektive värsta loppet/tävlingen?
Bästa loppet är nog Stockholm Marathon 2011 då jag bara sprang och sprang och aldrig verkade bli trött. Värst är nog Lotslunken, ett litet (till antalet anmälda) halvmarathon i Norrland där jag i princip fick springa själv i 21km på en mycket varm samt tråkig bana.