Camilla Södergren

16 februari, 2013 at 19:18

När jag började träna med TPF?
Från starten tror jag, men sen hade jag ett uppehåll ett tag. Över en vinter om jag minns rätt.

Varför går du upp och tränar 6.15 med TPF?
För att det är såå gött! Att få träffa alla glada energigivande kamrater som är på plats, får frisk morgonluft, träningen blir gjord tidigt, goa skratt, tuff och rolig träning, annorlunda övningar, jag mår bättre på jobbet efteråt, havregrynsgröten smakar om möjligt ännu bättre!

Vad har du för träningsbakgrund?
Jag har testat lite olika sporter. Det började med fotboll när jag var typ 7-8 år. Slutade när jag var 15. Senare började jag dansa (bugg och latin). Grymt roligt! När jag gick i femte klass började jag lira basket och klev inte ur hallen förrän jag var 22. Basket blev min sport. Som en livstil! Jag var ganska bra på att göra många poäng. Men även på att göra foul;)
Efter baskettiden blev det mer gruppträning istället.
Har under dessa år (inte de tidigaste) alltid sprungit Nu är jag löpinstruktör på Fysiken. Kul att lära ut och peppa!

Vad äter du på morgonen innan TPF?
Oftast 0,5-1 banan. Om jag är extra hungrig eller om jag vet att ett tufft pass väntar kompletterar jag med fil. Eller mjölk och müsli. Borde dricka vatten. Men så sjukt rädd för att få håll, som kommer väldigt lätt på mig.

Favoritpass?
Svårt att svara specifikt eller kortfattat på denna. Men en mix av springa, bål/styrkeövningar (gärna i tabata-style) och förflyttningar. Gillar när vi kutar med dragselen också! Kan vara så sjuukt jobbigt, men så värt det när man har klarat det!

Mål med träningen?
Att genomföra den! Dessutom med förmånen att göra det tillsammans med grymma TPF! Att bli starkare i bålen, att bli en starkare löpare. (å här finns många att jaga:) Har inte på länge satt upp konkret mål eller plan, men det börjar ta form… målet alltså;)

Vilka är dina styrkor/svagheter?
Styrkor är löpning, fast inte alla dar. Benen har alltid känts starka så utfall och liknande känns bra.
Svagheten sitter i bålen. Känner att många övningar skulle kunna gå så mycket bättre om jag hade mer kraft därifrån. Och att jag inte har så många pass som jag skulle vilja.

Vem tävlar du helst emot (sporrar dig) och varför?
Ingen speciell. Mig själv, för att känna att jag utvecklas. Men det är klart jag strävar efter att inte låta den bakom komma förbi eller att jag försöker ta mig/förbi den som är framför. Det är alltid tävling hos oss:)

Bästa resp. tävlingen/loppet?
Bästa loppet är nog Lidingöloppet 2011 med tiden 2.46. Visst hade jag ont(!) i höfter och lår.. men känslan var ändå grym! Älskar den banan med skog, musik och höstluft!

Sämsta loppet var Blodomloppet 2012, jag började för snabbt och kunde tydligen inte sakta ner heller, så hade mjölksyra typ hela milen runt. När det var 500m kvar fick jag hållet från helvetet och kunde knappt andas, men skam den som går;) så jag joggade i mål. AJ! 50min i tid, så ändå nöjd:)