Arvid Brunnegård

25 augusti, 2012 at 10:00

När började du träna med TPF?
En jobbarkompis lurade med mig under sommaren 2011. Under våren hade jag tränat lite med Viscus Military Training men TPF var ett gratis alternativ med mycket hög standard och ett riktigt gött gäng.

Varför går du upp och tränar 06.15 på morgonen med TPF?
Det är så grymt skönt att träna tidigt för man kan med gott samvete slappa resten av dagen, ha ha. Sen är det vackert under våren/sommaren att se soluppgången. Träningen är hård men rolig och det är så peppande att träna i grupp och få vara utomhus! Sen är det väldigt roligt att få vara med och påverka och planera pass emellanåt, alla är lika galna så jag vet att jag kan hitta på de sjukaste sakerna och alla kommer haka på och dessutom tacka för det efteråt :-)

Vad har du för träningsbakgrund?
Jag har spelat fotboll i en lite klubb sedan jag var 7 år gammal fram till jag var runt 19. Sen var jag utomlands ett tag och gjorde till och från enkla styrkeövningar men det blev ingen riktig ordning. 2005 flyttade jag till Göteborg och började jogga lite smått men det var först 2008 som jag gav bort en biljett till Blodomloppets 10km i present till en kompis och sprang den själv som jag blev biten på allvar. Samma år sprang jag Midnattsloppet och året efter Göteborgsvarvet för första gången. Sen har jag inte kunnat sluta! Förra året deltog jag i Lidingöloppet och i år blir det marathon i Stockholm för första gången.

Vad äter du på morgonen innan passet?
Oftast en liten tallrik med fil och flingor och dricker ett glas vatten. Mer intressant är det man äter EFTER träningen :-D

Favoritpass?
Ooh, svårt att säga. Intervall är ju alltid kul för det är en av mina starkaste sidor :-D Cristian körde ett riktigt ”gris-pass” i februari som var kul då hela gruppen var på samma plats och tävlade mot varandra i två lag och Rikard hade i slutet på vintern ett riktigt roligt pass med nästan bara intervaller i olika former som avslutades med rugby-match. Riktigt kul!

Favoritövning?
Vad skulle en träning vara utan burpees

Vad har du för mål med träningen?
Att få vara frisk och skadefri, bli starkare runt bål, rygg och självklart benen. Träning med TPF är fantastiskt bra som komplement till löpträning. Eftersom att jag arbetar inom vården så är bålen/ryggen väldigt viktigt också då arbetet sliter ganska mycket på framförallt ryggen. Målet är också att hålla igång och ha roligt och det har jag genom att träna i grupp med sköna människor.

Vilka är dina styrkor respektive svagheter?
Min lätta kropp och uthållighet när det gäller löpningen känns som en stor fördel. Lekfullheten kanske :-D Svagheter är min blygsamma muskelmassa och att jag tycker att det är så förfärligt tråkigt att träna styrka själv, jag viker snabbt ner mig när det blir jobbigt.

Vem tävlar du helst emot (sporrar dig) och varför?
Mig själv i första hand, det är lika härligt att slå sin egen tid på ett lopp och känna att träningen gjort nytta. På träningen med TPF är det ju helt klart Cristian eftersom att han och jag båda har löpningen varmt om hjärtat och lite lika förutsättningar och samma tider på lopp. Sen är det alltid kul att tvåla till Bengt-Åke om man lyckas på styrkedelarna någon gång!

Bästa respektive värsta loppet/tävlingen?
Bästa loppet är helt klart Göteborgsvarvet 2011 då jag slog mig själv från i fjol med mer än 10 min. Det kändes dessutom helt ok efteråt (nja, jag var lite halvskadad i några veckor efteråt troligtvis pga att jag efter loppet satte mig i en bil utan så mycket stretching och åkte direkt till ett bröllop).

Mitt sämsta lopp vet jag inte riktigt… första Göteborgsvarvet mådde jag riktigt dåligt när jag kom i mål. Jag orkade inte ens stretcha utan bara låg på rygg och flämtade och trodde att jag skulle spy. Men jag var nöjd med tiden och återhämtade mig ganska snabbt. Vi får se, det kanske blir Stockholm Marathon i år och den berömda ”väggen”.