Jogga med barnvagn

7 mars, 2013 at 20:13

I tisdags började jag jobba halvtid och vara föräldraledig på halvtid. Detta har jag sett fram emot mycket! Få tid med lille A och ja, slippa jobba lika mycket är ju en bra bonus. Tisdagen blev lite upp och ner med en hel del gråt och dålig planering från min sida så idag försökte jag planera bättre. Men, man måste ju chansa lite med så jag bestämde mig för att se om det skulle funka att jogga med vår barnvagn. Vi har en Brio Go som inte alls är anpassad för löpning men jag har läst att det kan fungera med nästan vilken vagn som helst så varför inte.

Sagt och gjort, när det var dags för dagens andra lur (den första blev redan kvart i åtta då barnet bestämde sig för att vakna redan kl.5 imorses :-) hade jag redan förberett vagnen och mina kläder så snabbt som bara den packade jag allt, klädde på mig och lille A och stack ut. Jag började med promenad och då somnade han nästan men när jag började jogga spärrade han upp ögonen och undrade nog lite vad jag höll på med. Men, han somnade snabbt och sov sig igenom drygt 11km löpning- gött!

bild

Vagnen höll helt klart för joggning, inte helt klockrent men när underlaget var bra, dvs asfalt utan massa kanter så gick det hur bra som helst. Jag hade bullat upp huvudet på den lille med en rullad handduk för att inte huvudet skulle slänga runt för mycket. Var det jobbigare än vanligt? I nerförsbacke och plant skulle jag säga nej, det rullar på bra och det kändes nästan lättare. Men i uppförsbacke är det klart att det blev lite tyngre, men det är ju bara bra, när jag sen inte har vagnen så känns det ju troligtvis mycket lättare!

Ett styrkebesked var att jag orkade 11km och att vaden inte gjorde ont över huvudtaget. Detta får bli fler gånger!

bild