Träna = Borsta tänderna

29 januari, 2013 at 11:04

Har snurrat runt lite å denna sidan. Hittade då lite ”intervjuer” med några gruppmedlemmar. Frågorna är där så jag plitade ner mina svar. Har förstått att intervjua sig själv tydligen är en journalistisk ”no-no” … Men, men. Here we go:

När började du träna med TPF?

Jag tror detta var mitt första pass. Har inga minnen av det, men ser mig själv på bilden… Kommer dock ihåg nästa som Jörgen ledde. Rikard (min kollega) var den som fick med mig efter att jag kommit hem från 18 månader i Indien (kan man läsa om här).  Sen har jag varit lite flyktig i mitt deltagande, men hängt i. Under senhöst och när detta skrivs är jag regelbunden deltagare. Har t o m gett mig på att leda 2 pass.  Att leda pass är inte så himla besvärligt egentligen men jag har varit lite smånervös innan. Kommer skriva lite utförligare i ett blogginlägg så småningom.

Varför går du upp och tränar 0615 på morgonen o tränar med TPF?

För att det börjar då.

OK… Kan du utveckla lite? Kanske lite vad som driver dig och varför just med TPF?

Självklart – För att få träna i en grupp med störtsköna vänliga människor,  få vara ute,  få uppleva årstider,  få uppleva dofter o andra sinnesintryck, få känna den fantastiska känslan när passet är klart, få ha kvar den känslan hela dagen, få orka mer än jag tror, få bli sporrad,  få sporra, få bli barnsligt skitig o blöt… Behöver jag fortsätta? OK, för att jag vill att min kropp skall funka länge i livet. En bonus är att kroppen ser lite mer angenäm ut. Lite som att borsta tänderna – huvudsyftet är att de skall sitta kvar och att man inte behöver laga dem. Att de sen ser trevligare ut och man doftar lite bättre är en finfin bonus! 

Vad har du för träningsbakgrund?

Handbollsspelare på elitnivå till jag var 25. Efter det i en långsam trend med uppåtgående vikt och nedåtgående form. Har sen dess tränat av o till med lite löpning, styrka, tennis. Dock inte överhuvudtaget jämförbart med nivån på TPF.

Vad äter du på morgonen innan passet?

Inget – dricker vatten på kvällen innan och kanske ett glas eller två innan jag sticker. Jag håller heller inte på med olika special drycker eller liknande, utan äter vanlig frukost när jag kommer hem. Om nån är superintresserad av min matvanor finns det en del ytterligare läsning här

Favoritpass?

Svårt. Jag gillar flera. Hinderbana i Plikta berättar jag gärna för andra om. Egentligen hatar jag backintervaller, men samtidigt är det så fantastiskt skönt när de är över – oslagbar känsla. Att få utmana mig själv eller lära mig nytt e kul – slog kullerbytta för första gången på 20 år under ett pass som Camilla ledde. Trodde inte jag kunde det längre. Att få förståelse för hur fascinerande jobbigt det är att krypa/åla i sand är också spännande. Att fatta att 3×20 situps är bara uppvärmning… Måste jag välja? OK – Jag vill ha pass med blanding av intervaller och överkropps/bålstyrka.

Vad har du för mål med träningen?

  1. Att hålla mitt blodtryck i schack! Har (haft?) högt tryck och har dessutom en familjehistorik av hjärtproblem.
  2. Att få känna en tillhörighet. Gillar gruppkänsla ur många aspekter. Dessutom en usel ensamtränare…
  3. Att få uppleva den lätt euforiska känslan av välbefinnande när passet är klart
  4. Självklart e det kul att få se lite mindre plufsig ut och att kunna köpa kläder i vanlig affär.

Vilka är dina styrkor och dina svagheter?

Jag är ganska allround. Starka ben o axlar. Hyfsat hjärta o lungor. Kan bli mentalt starkare, men klarar mig OK . Klar svaghet i mitten – bål! Generellt också för tung för min egen styrka (eller tvärtom). Har med andra ord grymma issues med att krypa nerför, och även bekymmer att springa uppför. Bästa gren – däckgolf!

Vem tävlar du helst emot (sporrar dig) och varför?

Well – oftast sist, varför jag mest tävlar med mig själv. Men är det nån som i någon övning är jämbördig – då tävlar jag som fan! Samma i diverse stafetter där jag kanske har en stark partner. Ser emellertid endast tävlingen som en delmängd av det som driver på mig. Små ord från träningskompisar driver mig mer än man kan tro. Skall återkomma till detta i längre inlägg.

Bästa respektive värsta loppet/tävlingen?

Har tagit SM Guld i Handboll – 1989. Får väl anses vara bästa tävlingen. Att förlora på straffar i semifinal året innan var kanske den värsta. Gäller det löpning är Göteborgvarvet – 88(?) på 1.53 bästa och året efter på 1.59 sämsta.

Bakom plankan

Sahara – sicken besvikelse för dig Emmy. Men även för mig som såg fram mot lite berättelser. Dessutom behöver vi dig motiverad i TPF – du betyder mycket för gruppen. Gillar dagens kommentar!

Måste återigen bara få uttrycka min besvikelse att jag inte fick se Camillas utbrott förra onsdagen.

Bengt-Åke – tillbaka i verkligheten! Gott!

Jörgen börjar likna den tidigare Bengt-Åke.

Asså, sjukdom e ju det tristaste som finns ur en massa aspekter. En – förhållandevis liten – är att man inte kan träna…

 Inge Sömn höll Charlotte vaken… (Gbghumor)