There and back again

12 januari, 2013 at 10:42

Ett mycket bra sätt att få in sin löpträning i vardagen är att transportjogga (eller hur Jörgen?). Det kräver att man har tillgång till dusch dit man ska (på mitt jobb i det här fallet) och att man har en ryggsäck som funkar stt springa med. Jag har båda och är väldigt tacksam för att jag bor på lagom avstånd till jobbet.

Nackdelarna finns där:
– ensidig träning, det blir samma sträcka om och om igen
– kvaliteten på träningen minskar, det blir trots allt bara transport, men det hjälper mig att hålla igång
– det är asfalt hela vägen vilket sliter mer på knä och höfter. Jag känner att jag blir tröttare i benhinnorna till exempel

Men det är långt kvar tills Göteborgsvarvet och jag har insett att jag ibland kanske helt enkelt får gå upp tidigare för att variera jobbrundan lite. Det är lite kul med utmaningen att hitta tid för träning! Så känns det nu i alla fall :-)