Race report: 1980-års Göteborgsvarv

14 april, 2012 at 12:04

I morse kl. 8 var det dags för 1980-års Göteborgsvarv. Det är ett årligen återkommande event, ett gäng som samlas och springer ”originalbanan” från 1980. Detta event har på senare år expanderat rejält, antagligen tack vare exponeringen på Facebook, och i år var det kring 500 som deltog. Även TPF ställde upp med en liten tapper skara. Tappra då vädret inte var det bästa, regnade smått nästan hela vägen. Vi var Cristian, Emmy, Rikard, Jens, Jörgen och Arvid.

Efter start så sprang vi Södra vägen upp till Götaplatsen. Därifrån via Avenyn till Allén. Följde denna till Järntorget. Hela Linnégatan upp till vårt kära Slottsskogen. Genom Slottskogen (via vår 2km slinga) till Säldammsbacken. Därifrån samma sträckning numera ut på Hisingen. Sedan gick banan inte längs vattnet  utan längre upp bland bostadshusen. Vid Bräckevägen var det vätskekontroll. Sedan bar det av mot Ramberget, över det och sedan via Herkulesgatan raka spåret mot Götaälvbron. På andra sedan älven tog vi oss genom Nordstan, via  Kompassen ner till Kungsportsplatsen. Sedan via Avenyn upp till Valand. Sedan upp till Ullevi, ett varv runt arenan och sedan ner till mål, Heden igen.

Det var ett glatt gäng som poserade efter målgång. Lite trötta efter att ha varit ute i ungefär 2:15, lite kalla om händerna på grund av vätan men i övrigt vid god vigör. Grymt kul att vi blev så många, skoj att ha något att springa och prata med under passet. Dagens höjdare var en till synes superfräsch Jens som hela tiden sprang upp och ner genom fältet som en jojo samt Emmy som aldrig sprungit så här långt tidigare. Grymt! Nu börjar vi bli redo för varvet…