Löpning när den är som bäst

10 november, 2012 at 18:24

Idag när jag var ute på en löprunda i skogen insåg jag en sak. Till skillnad från många andra i Sverige uppskattar jag november väldigt mycket. Åtminstone ur ett löpar-perspektiv. Anledningen är att de få tävlingar som jag för min egen skull ställer upp i och vill prestera på äger rum i maj, juni, september eller oktober (t.ex. Göteborgsvarvet, Stockholm maraton, Lidingöloppet och Tjurruset). Detta innebär att början av året går åt till att trappa upp träningen, mitten av året går åt till att finslipa formen och genomföra tävlingar och i november… då får jag slappna och bara njuta. Som idag.

Idag joggade jag i ganska lugnt och behagligt tempo en lagom lång sträcka. När jag sprungit klart var jag fortfarande ganska pigg men ändå nöjd. I lurarna hade jag det senaste programmet av Spanarna i P1 som jag laddat ner till min smartphone. Vädret var lagom bra (det regnade inte och blåste måttligt). Det var ganska tidigt på morgonen men ändå ljust.

Så november och december kommer jag att passa på att njuta av att avslappnat få springa i den takt jag känner för och i början av nästa år kommer jag att njuta av att börja pressa mig lite mer och försöka bygga upp min kropp inför årets Göteborgsvarv och Berlin Maraton. Vem vet, kanske förlänger jag min avslappnade säsong till januari-februari med.

Men jag kommer att njuta hela året av att pressa mig på TPFs morgonträning när jag hinner ;-)