Hjärnornas kamp!

8 januari, 2013 at 16:29

Kvart i sex ringer klockan. Omedelbart börjar Hjärnornas kamp: ”Huuh kallt o trött – jag skiter i det idag” vs. ”Dags att träna, undrar hur mycket jag behöver ha på mig?” Nästan varje gång sen jag började träna med TPF har den sistnämnda hjärnan vunnit. Innan dess, i ett varmt o skönt Indien vann oftast den första…

Många frågar mig om detta. ”Hur pallar du ta dig upp då? Måste vara fruktansvärt? E ni ute!?!? Måste vara svinkallt?”

Alltid ute och ja, ibland är det kallt och jag tänker återkomma till det vid annat tillfälle. Det stora för mig är att överhuvudtaget komma dit . Kommer jag dit e ja ”hemma”. Då kör jag så mycket jag orkar eller till ryggen säger ifrån. Varför kommer jag då dit? Positivt grupptryck som börjar kvällen före! Egentligen väldigt enkelt – skriver jag ”Kommer” eller ”Jag kommer” på uppropet på Facebook kvällen innan skall det väldigt mycket till att jag inte pallrar mig dit. Speciellt när man får en ”Like” eller 2! Då har jag ju gjort ett åtagande mot den som skall leda plus de andra som sagt att de kommer. O i den varma soffan e det väldigt enkelt att skriva ”Jag kommer”.

Så, sviker man då de andra om man inte kommer. Nej det är bara så jag resonerar med mig själv. Det är förvisso alltid mycket roligare om man är flera och detta är också en stor del i varför den senare hjärnan vinner. Att träna i grupp är för mig fantastiskt mycket roligare än att vara själv. Dessutom är det genomgående väldigt trivsamma människor i TPF. Kan inte säga att jag känner någon speciellt väl. Men den sida jag har lärt känna är utan undantag kanon! Tänkte återkomma till detta med grupp, o grupptryck i senare inlägg.

Nu frågar väl någon – detta handlar ju inte så mycket om träning som sådan. Nej, jag med taggen Anders E, tänkte skriva mer om mod, envishet, grupp, nervositet, ledarskap, hjärna, tillhörighet, bilder, natur osv. Detta till skillnad kanske från tider, tävlingar, övningar, reps, tränings upplägg, löparbeskrivningar osv. Tror att andra kan bidra mer där än jag.

Funderar lite på vem jag riktar mig till? Vem som läser detta, om någon? Ingen aning om det funkar att få feedback.. men om det gör det e det ju alltid kul. Ytterligare ett ämne att återkomma till – behovet av återkoppling:-)

Avslutningsvis – vem e då jag? Anders E, 43, tvåbarnsfar, heltidsarbetande, lätt(?) överviktig (106kg/190cm), gammal elitidrottsman som tänker mycket på hur jag tänker.

Bakom plankan

Emmy – att värma upp är ett jättebra sätt att bli av med nervositet (och att få igång ryggen). Inte ambitiösare än så!

Rikard & Emmy – självklart sprang jag hela vägen hem! Sista kilometerna på 5.27.

Jörgen – jag tycker också Burpees e bra

Cristian – funderar fortfarande på ett pass som skall ge dig träningsvärk. Det är svårt!

Anders E – mitt nyårslöfte är att den senare hjärnan skall vinna varje gång!