Ett nytt marathon i Göteborg

23 januari, 2013 at 06:30

För några dagar sedan delade Jörgen en länk på facebook om en blogg som heter ”vi startar ett marathon” och jag blev genast inspirerad och intresserad när jag gick in och läste lite mer.

Det är två killar som fått idén och verkar jobba hårt på att realisera ett nytt marathon i Göteborg. De kallar sig killen med skor och killen utan skor då en av dem verkar vara inbiten barfotalöpare och en mer klassisk löpare.

Varför behöver Göteborg ett till marathon då? Jo, utan att ha sprungit Göteborg marathon som Solvikingarna anordnar årligen så har jag förstått att det är en flack, ganska tråkig bana där man springer på cykelbana söderut och sedan vänder och springer tillbaka vilket för mig låter olidligt tråkigt (eeh, springer man inte två varv på stockholm marathon? Jo det är sant, men detta låter ännu tråkigare).

Sen så gillar jag Göteborgsvarvet och Stockholm marathon som event och folkfest och det verkar som om de här killarna kan marknadsföra sig och jag får en känsla av att detta kan bli just en folkfest i framtiden. Och sist men inte minst så är det dyrt att varje år resa bort för att få springa marathon.

Gå in och läs bloggen och följ dem via instagram om ni är intresserade! @vistartarettmarathon.

20130123-063020.jpg