”Det där låter spännande men är nog inget för mig”

16 januari, 2013 at 17:13

Idag var det rackarns kallt. Men kylan är i princip aldrig ett problem – kan vara lite trist att harva omkring med blöta handskar när det e nollgradigt (de blir inte blöta när det är kallare), men det finns vattentäta. Nåt som är jobbigt däremot är att bli för varm… puuuh!

Idag var det lika tidigt som vanligt. Den lilla problematiken avhandlade jag  i mitt förra inlägg.

Så, om du nu funderar på att testa köra med TPF är de vanligaste invändningarna därmed utredda. Men, den del som jag hade mest funderingar över innan jag började var om jag skulle orka. Och om jag skulle vara sist hela tiden och att alla skulle få vänta på mig.

Om jag börjar med den sistnämnda – så är det korrekt. Jag är nästan alltid sist och de andra får vänta. Ibland får de vänta i 10 sekunder ibland kanske till och med 20. Blir det längre kör de nån ”aktiv vila” som det så fint heter. Innebär  tex att alla står i plankan när jag kommer fram. Känner jag att det blir för långt kanske jag kör 4 intervaller o de andra 5. Det fina med TPF formatet är att det det är många ”uppsamlingstillfällen”. De normala passen består aldrig av ”långloppslöpning”. Jag har inte upplevt, detta med att vara sist som ett problem. Tror att alla de andra är nöjda med att nån annan e sist:-). Men självklart är det inte jag som slutgiltigt skall bedöma detta!

Att orka – det handlar, enligt mig, mest om mod.  För det första måste man ju ha mod att över huvud taget prova på hur mycket man orkar! Mod att uppleva att man inte orkar lika mycket som alla andra. Mod att hålla kvar plankan när hela kroppen skakar (rätt obehagligt i början). Mod att prova nya konstiga övningar. Mod att fortsätta springa fast låren o hjärnan bara skriker att ”Nu får det vara nog!”. Mod att bli lite skitig o blöt. Mod att vinna över sina egna begränsningar.

Självklart är nån form av grundkondition en förutsättning. På denna hemsidan står att man skall vara skadefri och kunna springa 2 kilometer på 14 minuter. Skadefri – absolut!! Tidsmässigt sprang jag kanske 2km på 12-13min när jag började. Jag har inte provat, men vågar nog sträcka mig till att jag nu skulle klara 2km på 10.30.

Till sist – var inte orolig för de riktigt konstiga övningarna som beskrivs på denna sidan. Typ ”Spetnaz get-up” & ”Bulgarian training bag – snurren”. Har inte förekommit när jag varit med. Krypa däremot…

Bakom plankan

Jerker – Tror jag med.

Markus Georg – Du har en läskig profilbild. Välkommen till våren!

Arvid – 16 km med snittfart 4.53, osså säger du att det gick tungt… Impad!

Cristian – E du rädd för träningsvärk? Saknar dig!

Emmy – Funderade på ditt lopp i Sahara. Skulle gärna se att du skriver lite mer om det. O lite reseberättelse.

Att springa från Plikta till Utsikten som sjätte intervall är nog det jobbigaste jag gjort! Men att vara sist på sista intervallen och hela gänget, som väntar, skriker ”KÄMPA”, det e en härlig upplevelse!

Idag var kanske sista gången på ett tag som det var helt mörkt på träningen. Bara en sån sak!